Podcasty o elektromobiloch

Podcasty o elektromobiloch poskytujú príjemný spôsob prezentácie zaujímavých informácií z rôznych oblastí prostredníctvom hovoreného slova. Tieto zvukové relácie sa dajú počúvať počas ciest, vo voľnom čase alebo dokonca počas práce.

Hoci existuje obmedzený počet podcastov venovaných elektromobilom je možné nájsť niekoľko zaujímavých podcastov, ktoré sa tejto téme venujú. Mnohé z nich sú dokonca priamo v slovenskom jazyku. Nižšie je zhrnutý prehľad niektorých z týchto podcastov, kde elektromobily zohrávajú hlavnú úlohu:

  1. Na plný prúd: Tento podcast produkovaný Slovenskou asociáciou pre elektromobilitu (SEVA) je prvým slovenským podcastom o elektromobilite, elektrických autách a jazdení na elektrickú energiu. Ponúka zaujímavé témy s kvalitnými informáciami a je k dispozícii na oficiálnej stránke SEVA a cez platformu Podmaz.
  2. Séria Za volantom o elektromobiloch: Táto séria je súčasťou podcastu „Za volantom“ od SME a zameriava sa na elektrické autá v spolupráci so Škoda Auto Slovensko.
  3. ŠKODA ROADCASTY: ŠKODA pripravila krátku sériu podcastov o elektromobilite, kde sa diskutuje s rôznymi hosťami o tejto téme. Celkovo vyšli 4 časti, ktoré moderoval Michal Sabo.
  4. Smart Green Mobility: V tomto prípade nejde o tradičný kocept podcastu, ale o videá. Aj napriek tomuto konceptu je možné videá iba počúvať. Tento projekt sa zameriava na elektromobilitu a zelenú mobilitu v rôznych aspektoch. Odborným garantom projektu a vzdelávacej platformy je Slovenská asociácia pre leektormobilitu (SEVA) a český odborný portál zameraný na túto oblasť, fDrive.cz. Na tomto projekte sa podieľali takmer tri desiatky odborníkov. Videá sú po bezpletnej registrácii dostupné priamo na stránke Smart Green Mobility.
  5. Ušetrisko: Tento podcast, produkovaný Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou nie je zameraný priamo na elektromobilitu, ale na témy ohľadom úsporoy energie a zelenými riešeniami. Tento podcast je možné si vypočuť na podcastových paltformách, aj YouTube.
  6. Vybrané epizódy bežných podcastov: Okrem špecializovaných podcastov sa elektromobilita objavuje aj v niektorých epizódach bežných podcastov, ako napríklad v týždenníku Týždeň, podcaste Čierna labuť_FM alebo v podcastoch od Aktuality.sk.

Pre tých, ktorí hľadajú podcasty o elektromobiloch, je užitočné použiť špecializované webové stránky ako Podmaz.sk, kde možno vyhľadávať epizódy podľa konkrétnych tém, ako je elektromobilita.

Ďalšie články